woonbranche software

Algemene informatie

TelemosTrade is een specifiek voor de woonbranche ontwikkeld softwarepakket waarmee de moderne winkelier in deze branche haar volledige logistieke proces kan ondersteunen.

TelemosTrade is het modernste softwarepakket voor winkelieren in de woonbranche dat op dit moment in Nederland en België verkrijgbaar is. TelemosTrade is modulair van opzet. Dit betekent dat u alleen die modules aanschaft die voor uw specifieke situatie nodig zijn. U koopt dus nooit onnodige functionaliteiten en houdt daarmee uw investering op het juiste niveau. Naast de Basismodule, die u in alle gevallen nodig heeft, kunt u naar wens naadloos aansluitende extra modules zoals Kassa, Voorraad, Facturatie en Inkoop inzetten.

Er zijn tevens modules leverbaar die een koppeling met toonaangevende boekhoudpakketten mogelijk maken. TelemosTrade is voor 100% ingericht voor het digitaal kunnen communiceren met uw leveranciers. Voor deze communicatie wordt gebruik gemaakt van de internationale door de branche vastgestelde EDIFACT- standaard. TelemosTrade communiceert met de meest gangbare Office-pakketten zoals Word en Excel en met alle in de woonbranche gangbare postbussystemen en internetportals. De software sluit ook naadloos aan op de door Telemos op de markt gebrachte klantenportal telemostrade. Telemos werkt daarnaast nauw samen met toonaangevende leveranciers binnen de woonbranche en met brancheorganisaties zoals met CBW-Mitex, de stichting MeubelOnline, GS1 en dergelijke. TelemosTrade is leverbaar in een versie die lokaal op uw eigen systeem wordt geïnstalleerd, maar ook in een web-versie, zodat u geen grote investeringen in apparatuur hoeft te doen. Updates en uitbreidingen van TelemosTrade zijn eenvoudig vanaf internet te downloaden. U werkt dus altijd met de nieuwste versie van de software.

De kracht van telemos

Telemos is een bedrijf dat zich inzet voor het leveren van totaaloplossingen in de ICT-branche. Het veelzijdige bedrijf levert en installeert computerapparatuur van A-merken, netwerken, bekabelingen en alle overige producten die voor het correct functioneren van uw automatisering nodig en/of gewenst zijn. Telemos heeft zich bovendien gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van software voor de specifieke marktsegmenten Parfumerie en Wonen. TelemosTrade is specifiek ontwikkeld voor de Woonbranche. Naast hard- en software houdt Telemos zich ook bezig met het leveren van diensten. De dienstverlening wordt afgestemd op de eisen en wensen van de klant en kan bijvoorbeeld bestaan uit systeembeheer, back up services, hosting van apparatuur en remote support. Klanten hebben door de veelzijdigheid van Telemos slechts één aanspreekpunt. U wordt dus nooit van het kastje naar de muur gestuurd!

Digitale communicatie met leveranciers

  • In de woonbranche wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde berichten voor het uitwisselen van artikelcatalogi, bestellingen, orderbevestigingen en verzendberichten en facturen.
  • De definities van de genoemde berichten zijn vastgelegd in internationaal geldende standaarden en worden bewaakt door speciaal daarvoor ingerichte organisaties zoals MeubelOnline en GS1-Nederland (voorheen EAN-Nederland genaamd).
  • TelemosTrade is volledig gebaseerd op de genoemde internationale standaarden.
  • Gebruikers van Telemos softwaretoepassingen kunnen gratis via het door Telemos ontwikkelde klantenportal TeleCatNet communiceren met de daarop aangesloten partijen.
  • Elektronische communicatie met uw leveranciers bespaart u geld en tijd en voorkomt fouten.